Despre noi

Imaginează-ți un loc unde te poți deconecta de la grijile cotidiene și te poți regăsi în armonie cu natura, învăluit în aerul de munte. Acolo unde tradiția se împletește armonios cu confortul modern, oferindu-ți o experiență autentică și relaxantă. Acolo unde râul Bega șoptește povești vechi, iar pădurea te învăluie în liniștea ei binefăcătoare. Acolo te așteaptă Casa Ardeleana. La poalele munților Poiana Ruscă, în Luncanii de Jos, Județul Timiș.

Născută în anul 2016, din dragostea pentru frumusețea locului și dorința de a crea o experienta autentică și caldă, Casa Ardeleană nu este doar o pensiune, este experiența de “acasă”.
Certificată cu 3 margarete, oferă 6 camere spațioase și luminoase, fiecare dotată cu un pat king size confortabil, TV, DVD player, o baie proprie și o priveliște încântătoare spre râul Bega. Cele două camere de la etaj dispun de băi cu cadă și dressing, în timp ce cele patru camere de la parter oferă băi cu duș. Ușile glisante ale camerelor de la parter duc către prispa din față și cea din spate, amenajate cu mese și scaune pentru relaxare.

Livingul generos te invită să te relaxezi în fața șemineului care încălzește orice friguros, până și sufletul, să te bucuri de o masă delicioasă în zona de mese, alături de cei dragi, sau să te pierzi în paginile unei cărți bune cufundat în fotoliile confortabile din spațiul de lounge.

Nu avem restaurant propriu, însă bucătăria complet utilată oferă posibilitatea de a-ți pregăti mâncarea preferată, ca la tine acasă. Plita și cuptorul electric, mașina de spălat vase, frigidere spațioase, espressor de cafea, veselă și tacâmuri pentru mai mult de 12 persoane sunt doar câteva dintre facilitățile puse la dispoziție. Totodată, la cerere, se poate servi mic dejun pentru oaspeți, și chiar păstrăv proaspăt prins din Păstrăvăria Ardeleană și preparat tradițional la cuptor sau pe grătar, cu mămăligă și mujdei.

Iarna încălzim întreaga pensiune cu ajutorul centralei termice pe lemne, iar vara nici nu avem nevoie de aer condiționat, atât de răcoroasă e fiecare cameră, de ajutor fiind și muntele care răcorește și nopțile celor mai fierbinți zile.

Un podeț pitoresc peste râu, unde te poți așeza la masă cu o cafea sau o masă ușoară la umbra sălciilor, te va conduce spre Păstrăvăria Ardeleană, de unde poți lua cei mai buni și proaspeți păstrăvi.

Pentru o vacanță activă și distractivă, Casa Ardeleana pune la dispoziția ta o varietate de facilități: loc de joacă pentru copii, piscină supraterană, locuri de servit masa în aer liber, spațiu pentru grătare, masă de ping-pong, darts, jocuri de societate și chiar biciclete pentru plimbări relaxante prin împrejurimi, iar parcarea noastră este mereu supravegheată video, ca să-ți poți lăsa mașina fără griji și să pornești în drumeții prin locurile minunate din zonă.

Iar locuri sunt destule de vizitat. Renumita peșteră de la Românești, unde se țin concerte încântătoare în fiecare an. Peștera are o lungime de aproximativ 1.500 de metri și este formată din galerii și săli decorate cu stalactite și stalagmite. Peștera Românești este o rezervație naturală speologică și este deschisă vizitatorilor.
Mănăstirea Izvorul Miron, o mănăstire ortodoxă fondată în 1992, este dedicată Nașterii Maicii Domnului, pictată în stil bizantin.
Pentru cei cu energie mai multă, sunt căi bătute către vârful Padeș, pentru panorame idilice.
Iar pentru cei ce vor să rămână pe asfalt, șoseaua Transluncani este la o aruncătură de băț.

Așadar te așteptăm să descoperi comorile Banatului și să te bucuri de o vacanță încântătoare, unde îți oferim toate condițiile ca să te simți acasă.

Vedere panoramică 360° - mișcați de imagine pentru a vedea tot peisajul